Bogyó és Babóca torta
Bogyó és Babóca torta

A torták díszítésénél is kedvelt, de az apróbb süteményeknél is gyakran használnak marcipánból készülő díszítést. Ez egy olyan népszerű alapanyag, amelyik sokféleképp használható, ráadásul még nagyon finom is. Az alap a barnás, natúr szín, de nagyon sok egyéb más színben kapható és készíthető. Az egyes színezők egymás között is keverhetőek, ami lehetővé teszi, hogy mi magunk is színárnyalatokat alkossunk, amit az alapmasszához tudunk keverni. Egy kis ügyesség kell a marcipán díszítéshez, de ez némi gyakorlattal már megszerezhető, nem beszélve arról, hogyha gyermekkezek is segítenek a munkában, akik általában nagyon ügyes gyurmázók. Pillanatok alatt megszületnek a különféle kis marcipán figurák, amelyek a tortára vagy az egyéb süteményekre helyezhetőek. Figyelni kell a marcipán gyúrás közbeni anyagveszteségre, nehogy hasfájás legyen a vége, a süteményre pedig megfogyatkozott mennyiség kerüljön. A marcipán felhasználásával bárki szemet gyönyörködtető tortát alkothat, így nemcsak az íze, hanem a látványa is étvágygerjesztő.