
Nagyon sok esetben igen nehéz kiigazodni a regeteg lisztféle között, hogy melyik jobb és miben előnyösebb, mint a másik. A liszt egy őrlemény, amit a különféle gabonákból készítenek. A tönkölyliszt a tönkölybúza őrleménye, aminek színét a sikértartalma adja meg. Fontos megérteni, hogy miért is jó a tönkölybúzából készült liszt. A tönkölybúzának teljesen más élettani hatása van, mint a többi gabonafélének. A tönkölygabonának kiváló adottságai vannak, mivel hatékony vitamin- és tápanyagforrás, ezen kívül tartalmaz klorofillt és enzimeket is.
A tönköly méregteleníti a szervezetet, megnöveli az energiaszintet és nem mellesleg, a szervezetből eltávolítja a savas kémhatású bomlástermékeket. A gyors és nem megfelelő étrend a szervezet elsavasodásához vezet, amiből különféle betegségek következnek. A savas környezet ráadásul a Candida-gombák szaporodásának is kedvez. A tönkölyliszt teljesen tökéletes a finom ízű pékáruk sütéséhez. Kenyeret sütni nem olyan könnyű, de ha elkészül és még egészséges is, akkor a leginkább kiváló.