
Az utóbbi időben egyre többet lehet hallani az egészséges táplálkozásról. Mindenki azt szajkózza, hogy mennyire fontos a BIO termékeket termelő és gyártó vállalkozások támogatása. De ismerik-e az emberek, hogy mit jelent az, hogy BIO termék? Van-e erre valamilyen standard, hogy megkülönböztethető legyen a BIO körülmények között termelt áru a többitől? Természetesen van. Ahhoz, hogy egy termékre felkerülhessen a BIO eredetet tanúsító címke, bizonyítani szükséges, hogy a termesztéstől egészen a csomagolásig nem érintkezik vegyszerekkel, toxikus anyagokkal.
Ugyanis a BIO azt jelenti, hogy nemcsak természetes eredetű, hanem a termesztés folyamán sem volt kapcsolatban vegyszerekkel, nem volt permetezve mesterségesen előállított rovarölő szerekkel és a termőföld sem kapott műtrágyát. Ezek a kemény feltételek sokszor visszariasztják a termelőket, hogy BIO termékekkel foglalkozzanak, mivel a vegyszerek használata nélkül sokkal kisebb a terméshozam. Ez is az oka annak, hogy a BIO termékek jóval többe kerülnek, hiszen már a termelőtől felárral indulnak.